kërkimi i avansuar

Blogu për ShëndetësiCurrent Articles | Categories | Search

A e dini se cilat janë arsyet që ne mërzitemi më shum?


10.03.2014

Cilat janë efektet e mundshme të problemeve financiare në mirëqenien mendore ?

Kur ju jeni bërë të tepërt ose jeni duke luftuar me borxh, ndjenja të ulëta apo të shqetësuar është një përgjigje normale. Humbja e punës tuaj mund të ndikojë vetë për veten tuaj dhe rrethanat financiare, e cila nga ana tjetër mund të shkaktojë shqetësime emocionale. Frika nga teprica mund të çojë për t'u shqetësuar, e cila është një emocion shumë i zakonshëm njerëzorë.

Ju mund të ndiheni ndryshe, të silleni apo duke menduar në mënyra që janë të panjohura për ju. Kjo nuk do të thotë që ju jeni duke vuajtur nga depresioni ose një çrregullim ankthi.

Cilat janë simptomat e të qenit në gjendje të vështirë emocionalisht?

Simptoma të përgjithshme të shqetësimit emocional përfshijnë:

Ndryshimet në mënyrën që ju ndjeni fizikisht, si psh: nuk jeni në gjendje të bëni gjumë të mirë, keni vështirësi për tu përqëndruar, keni humbje të oreksit ose ndjenja të mbytur në lot. Ndryshimet në atë që bëni ju, të tilla si duke qëndruar në shtrat gjithë ditën dhe duke mos u takuar me miqtë tuaj. Ndryshimet në mënyrën që ju të keni mendime negative të tilla si " Unë nuk jam i/e vlefshme " , ose "Unë kurrë nuk do ta marrë një punë tjetër ".

Si mund të ndihmoni veten ?

Këshillat e Profesor Richards: për përballimin me ndjenjë të ulët dhe të shqetësuar janë : " Të jeni më aktiv, të përballeni me frikën tuaj dhe mos pini shumë alkool. "

Duke qenë më aktive do të thotë duke mos u tërhequr nga jeta. Mbani duke parë miqtë tuaj. Mbani CV tuaj up -to -date. Mos injoroni faturat dhe të përpiqemi për të mbajtur pagimin e tyre. Nëse ju keni më shumë kohë për shkak se ju nuk jeni në punë, ju mund të filloni të bëni ndonjë ushtrime fizike. Ato mund të përmirësojnë gjendjen tuaj, nëse ju jeni ndjeheni të ulët.

Duke u përballur me frikën tuaj do të thotë të mos shmangeni gjëra që ju keni vështirësi. Për shembull, në qoftë se ju duket sikur ju do të jeni në borxh, të merrni këshilla se si për të përcaktuar përparësitë e borxheve tuaja. Kur njerëzit ndjehen të shqetësuar, ata nganjëherë shmangin problemet duke folur me të tjerët. Nëse ju filloni ti filsni problemet tuaja me shokët tuaj, ju do të kaloni më lehtë problemet tuaja.

Një rutinë është e rëndësishme.

Nëse ju nuk keni për të shkuar në punë në mëngjes, ju mund të merrni në një rutinë të gjumit, të qendroni i shtrirë në krevat apo duke parë TV gjat gjithë ditës. Nëse ju e humbni rutinë tuaj, ajo mund të ndikojë edhe në ushimin tuaj. Ju mund të ndalni gatimi, dhe të hani ushqime jo të shëndetëshme në vend të ushqimeve të duhura, ose të largoni mëngjesin sepse ju jeni ende në shtrat, dhe kjo nuk duhet të ndodh.

Kur duhet të kërkoni ndihmë mjekësore për stres financiar?

Shumica e njerëzve që përjetojnë shqetësime emocionale do të marr veten pas disa ditë ose javë dhe pastaj të ndjehen në gjendje për të trajtuar sfidat e tilla si për të gjetur një punë të re. Por, për një numër të vogël të njerëzve, ndjenjat e ankthit dhe humor të ulët nuk do të shkojnë larg dhe këto ndjenja të ndërhyjë në mënyrën se si ata jetojnë jetën e tyre.

Nëse ju jeni ende jeni të brengosur, të shqetësuar apo të ulët, pas disa ditësh vizitoni mjekun tuaj familjar. Ju mund të gjeni një terapist profesionist që mund të të ndihmojë. Mjeku juaj mund t'ju këshillojë apo dhe duke ju folur për shërbime terapeutike që do të kenë një pozitivitet në jetën tuaj.