kërkimi i avansuar

Blogu për ShëndetësiCurrent Articles | Categories | Search

A e dini se qfarë efekti kanë lojërat në trurin tonë?


21.03.2014

Sa është efektive të luani ndonjë lojë si Candy Crush ose ndonjë lojë si Puzzle apo Sudoku ? Kontrolloni atë që shkenca ka për të thënë në lidhje me këtë temë se si ndikojnë lojrat në trurin e njeriut.

Veprimet e trurit vijnë në forma dhe madhësi të ndryshme, nga zgjidhjet për lojëra deri te veprimet qe ne kemi bere dhe mundohemi ti kujtojmë. Shumë prej nesh mendojnë se këto veprimet të përmirësojnë funksionin njohës të trurit dhe gjetjen e zgjidhjeve më të shpejta. Në fakt gjykimi më i madh i punës së trurit tuaj arrijn në përmisimin e shpejtësis së trurit, njohjës ose kujtesës.

Një tjetër studim zbuloi se punës e trurit në formën e trajnimit të lojrave rezultoi me një aktivitet të lartë të trurit në moshat më të rriturit dhe më të vjetëra.

A do të thotë kjo se disa punë apo aktivitete të trurit mund të ju dërgojnë në një aftësi më të mir të trurit tuaj? Hulumtuesit kërkojnë kujdes sepse shkenca është ende jo e sigurt se sa të dobishme janë stërvitjet e trurit me lojëra të ndryshme apo me ndonjë punë me një intesitet të lartë. Studimet sugjerojnë të bëni efekte pozitive në përgjithësi, dhe trajnoni trurin tuaj me kujdes pa e ngarkuar veten me shumë detyra apo punë të gjata të paqëndrueshme dhe që nuk janë fitimprurëse.