kërkimi i avansuar

Blogu për ShëndetësiCurrent Articles | Categories | Search

Dhjetë arsyet se pse nuk duhet të konsumoni pijet dietale dhe ato me sheqer.


26.03.2014

Kur merren në vlerë normale, ushqimet dietale duket si një zgjedhje e shëndetit të ndërgjegjshëm. Kjo do të ju kursej plus 140 kalori, që ju mund ti gjeni në një pije të ëmbël me produkte artificiale si aspartama, sakarinë, dhe sukraloz. Por ka dhe shum ndikime të tjera në trupin tuaj nëse ju konsumoni pije ose ushqime dietale.

1. Ngatërron trupin tuaj

Sheqernat artificiale kanë shije më intensive se sheqernat e vërtetë, kështu që me kalimin e kohës, produkte si pijet dietale largojnë dëshirën për të ngrënë ushqime natyrale si fruta, perime- thotë Dr Brooke Alpert. Këto sheqerna janë treguar të kenë të njëjtin efekt në trupin tuaj si: " Sheqernat artificiale që shkaktojë insulinë, e cila dërgon trupin tuaj në mënyrë e magazinimit yndyrë dhe të çon trupin tuaj në mbipesha " thotë Alpert.

2. Mund të çojë për të fituar peshë, jo humbje peshe

Ushqimet dietale janë kalori të lira, por kjo jo domosdoshmërisht do të ndihmojë ju të humbni peshë. Hulumtuesit nga Universiteti i Teksasit kanë gjetur se gjatë rreth një dekade, ushqimet dietale kanë pasur një rritje 70% në konsumin e tyre. Ka shumë mënyra që sheqernat artificiaole që ngatrrojnë trupin tonë në mënyrë fizike, por një tjetër mënyrë mund të jetë dhe ajo psikologjike, thotë në bazë të dietave Dr,Minesota Cassie Bjork.

3. Rritje të rrezikut të diabetit tip 2

Pirja e një lëngu dietal në ditë u shoqërua me 36% rritje të rrezikut të sindromës metabolike dhe diabetit në një studim të Universitetit të Minesotës. Sindromi metabolik përshkruan një grup të kushteve (duke përfshirë presionin e lartë të gjakut, nivele të larta të glukozës , ngritje të kolesterolit) që i vendosin njerëzit në rrezik të lartë për sëmundje të zemrës, goditje të zemrës, dhe diabetit shpjegon Bjork.

4. Ajo nuk ka asnjë vlerë ushqyese

Kur ju pini pije dietale, ju nuk jeni duke marrë në çdo kalori, por ju jeni gjithashtu duke marrë një produktë që nuk ka ndonjë të mirë për trupin tuaj ose më e mire një pije pa kalori? Ujë të thjeshtë thotë Bjork. " Uji është thelbësor për shumë nga proceset tona trupore, kështu që duke e zëvendësuar atë me pije dietale është një gjë pozitive " thotë ajo1.

5. Sheqeri diabetik është i lidhur me dhimbje koke

Studimet e hershme për aspartame dhe dëshmi anekdotike sugjerojnë se ky sheqer diabetik artificial mund të shkaktojë dhimbje koke në disa njerëz. " Unë kam disa klientë që vuajnë nga migrena dhe theksoi çështjen e tyre për pijet dietale " thotë Bjork.

6. Ajo do të prish buzëqeshje tuaj me kalimin e kohës

Nëse e teproni me pijet dietale mund të ulëni nivelin e shëndetshëm të dhëmbëvë tuaj. Sipas një studimi të publikar në reviztës General Dentistry kanë krahasuar gojën e një përdoruesi të kokainës dhe një njeriut që përdorë pijet dietale, kanë gjetur të njejtin nivel të erozionit në dhëmbët e secilit prej këtyre. Fajtor i kësaj është acidi i limonit, i cili dobëson dhe shkatërron smaltin e dhëmbëve me kalimin e kohës.

7. Kjo e bën pijet më të rrezikëshme

Duke përdorur pijet dietale që kanë kalori të ulëta dhe që kanë efekte të rrezikshme për të ju bërë ju që të jeni sa më të varur nga këto pije. Sipas një hlumtimi nga universiteti Kentucky Verior zbuluan se pjesëmarrësit që konsumuan pije dietale kishin një përqendrim më të lartë të alkoolit sesa ata që pinë alkool apo ndonjë koktel. Hulumtuesit besojnë se kjo ndodh për shkakë se gjaku jonë ëshë në gjendje për të përballuar më shumë alkoolin apo sheqerin, se sa sheqerin diabetik.

8. Është e lidhur me depresionin

Një studim i fundit i paraqitur në një takim të Akademisë Amerikane të Neurologjisë kanë gjetur se gjatë 10 viteve, njerëzit që pinin më shumë se katër gota apo kanaçe në ditë ishin 30% më shumë gjasa për të zhvilluar depresionin sesa ata të cilët qëndruan larg prej pijeve me sheqer. Rrezikun më të madhë e mbajnë pijet dietale tregojnë studiuesit që ishinë të sigurtë që rreziku më I madhë për një numër të madhë të sëmundjeve vijnë nga pijet dietale.

9. Pijet me sheqer bëjnë keq për kockat e tua

Gratë mbi moshën 60 vjeçre janë tashmë në një rrezik më të madh për osteoporozën se burrat, dhe hulumtuesit e Universitetit Tufts kanë gjetur se pijet me sheqer, duke përfshirë pijet dietale, janë thjeshtë komponimet e problemit. Ata zbuluan se femrat  që pijnë cola kishte afro 4% më të ulët densitetit e kockave në ijet e tyre se sa femrat tejra që nuk e përdorin pijet me sheqer aspak. Përveç kësaj, një studim i vitit 2006 i publikuar në Journal of Clinical Nutrition ka gjetur se konsumi i pijeve me sheqer( të gjitha llojet, jo vetëm dietale ) ishte I lidhur me densitet të ulët kockave-mineral në femrat.

10. Kjo mund të dëmtojë zemrën tuaj

Vetëm një pije dietale e butë në ditë mund të rrisë rrezikun e të enëve të gjakut të tilla si goditje, sulm në zemër ose vdekje enëve të gjakut, sipas studiuesve nga Universiteti i Miami dhe Universitetin e Kolumbias. Studimi i tyre ka gjetur se pijet dietale ose pijet me sheqer ishin 43% më shumë gjasa për të përjetuar një ngjarje të enëve të gjakut se sa ata që nuk pinë asnjë. Pijet dietale dhe ato me sheqer nuk duket të kenë një rrezik në rritje të ngjarjeve vaskulare. Hulumtuesit thonë se më shumë studime duhet të kryhet përpara se konkluzionet përfundimtare mund të bëhet në lidhje me efektet e pijeve dietale dhe ato me sheqr mbi shëndetin e njeriut.